Buxusmot bestrijden

De Buxus dient deze tijd van het jaar goed gecontroleerd te worden op de aanwezigheid van rupsen van de buxusmot. De rupsen waren gedurende de winter verborgen en ingesponnen maar komen nu tevoorschijn. Hun activiteit gaat gepaard met heel wat schade doordat de jonge rupsen het bladmoes van de onderkant van de bladeren gaan afschrapen en de oudere rupsen echte vreetschade veroorzaken. Jonge rupsen hebben een zwarte kop en meer gele kleur en vind je voornamelijk op de onderkant van het blad terug. Oudere rupsen worden groen met zwarte strepen en zwarte kop.

In het voorjaar tot begin mei zijn de overwinterde rupsen actief die verpoppen en de eerste generatie motten vormen. Deze eerste generatie motten zullen een nieuwe ei-afleg doen om zo een nieuwe (grotere) generatie voort te brengen. Rupsen van de eerste generatie motten zullen vanaf juli op de planten te vinden zijn. Rond september zullen er zelfs rupsen van de tweede generatie motten uit de eitjes komen.

Best is om de rupsen zo vroeg mogelijk te bestrijden. De beste resultaten worden behaald met een behandeling van de overwinterde rupsen, eventueel in combinatie met feromoonvallen voor de eerste generatie motten.

Cappelle NV heeft een gamma aan mogelijkheden om de buxusmot doeltreffend te bestrijden, zowel voor particlieren als professionelen.

U bent steeds welkom in onze winkel voor meer informatie over de producten en bestrijding!