Nieuws

25 October 2022

Stopzetting verkoop met creosoot geïmpregneerde palen

Vanaf 1 april 2023 mogen met creosoot geïmpregneerde producten niet meer in de handel worden gebracht.

Lees meer

agrirecover-inzamelactie-2022

30 September 2022

AgriRecover inzamelactie 2022

Op 9, 14, 15 en 16 november kan u weer bij ons terecht voor de jaarlijkse AgriRecover inzamelactie (lees verder voor de juiste locaties en inzameldagen!).

Lees meer

deccopyr-rookkaarsen-tegen-vruchtrot-bij-appel-en-peer

30 June 2022

Deccopyr rookkaarsen tegen vruchtrot bij appel en peer

Deccopyr is een naoogst toepassing tegen vruchtrot in appel en peer. Door middel van rookkaarsen wordt het product op het fruit gebracht. Download nu de app.

Lees meer

kunstmestregister-doorstroming-leveringen-mogelijk-mits-activering-extra-aandacht-nodig-voor-aangifte-vloeibare-kunstmeststoffen

18 May 2022

Kunstmestregister: doorstroming leveringen mogelijk mits activering- extra aandacht nodig voor aangifte vloeibare kunstmeststoffen

Vanaf heden is het mogelijk om de leveringen van kunstmeststoffen die wij ingeven in ons verkoopregister (kuntsmestregister) rechtstreeks te laten doorstromen naar uw verhandelingsregister. Hiervoor dient u enkel deze optie te activeren in uw digitaal kunstmestregister. Voorts willen we ook even uw aandacht vestigen op de juiste aangifte van vloeibare kunstmeststoffen.

Lees meer

digitaal-kunstmestregister-alle-aangifteplichtige-kunstmeststoffen-moeten-binnen-de-7-dagen-na-levering-geregistreerd-worden-

9 February 2022

Digitaal kunstmestregister: alle aangifteplichtige kunstmeststoffen moeten in 2022 binnen de 2 weken na levering geregistreerd worden

Aangifteplichtige meststoffen die bij u geleverd worden, moet u sinds begin dit jaar binnen de 2 weken na levering registreren. Gedurende 2021 voorzag de overheid nog in een langere termijn van 30 dagen, maar deze overgangsmaatregel is nu herleid tot 2 weken. Vanaf 2023 gaat de definitieve aangiftetermijn van 7 dagen in.

Lees meer

vervaldatum-eerste-generatie-fytolicenties-bereikt-in-november-2021--wat-te-doen-indien-onvoldoende-bijscholingen

22 December 2021

De vervaldatum van de eerste generatie fytolicenties werd bereikt eind november 2021

Eind november van dit jaar (2021) werd voor de eerste generatie toegekende fytolicenties de vervaldatum bereikt. Voor degenen met voldoende bijscholingen was er een verlenging, maar de licenties van mensen met onvoldoende vormingsactiviteiten zijn ondertussen vervallen. Wat dient u te ondernemen in het laatste geval?

Lees meer

agrirecover-inzamelactie-2021-was-een-succes

7 December 2021

AgriRecover inzamelactie 2021 was een succes!

Ook dit jaar was onze AgriRecover inzamelactie een succes! Door lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden en behandelde zaden binnen te brengen, draagt u elk jaar uw steentje bij om te evolueren naar een meer circulaire economie. Bedankt!

Lees meer