Nieuws

30 June 2022

Deccopyr rookkaarsen tegen vruchtrot bij appel en peer

Deccopyr is een naoogst toepassing tegen vruchtrot in appel en peer. Door middel van rookkaarsen wordt het product op het fruit gebracht. Download nu de app.

Lees meer

kunstmestregister-doorstroming-leveringen-mogelijk-mits-activering-extra-aandacht-nodig-voor-aangifte-vloeibare-kunstmeststoffen

18 May 2022

Kunstmestregister: doorstroming leveringen mogelijk mits activering- extra aandacht nodig voor aangifte vloeibare kunstmeststoffen

Vanaf heden is het mogelijk om de leveringen van kunstmeststoffen die wij ingeven in ons verkoopregister (kuntsmestregister) rechtstreeks te laten doorstromen naar uw verhandelingsregister. Hiervoor dient u enkel deze optie te activeren in uw digitaal kunstmestregister. Voorts willen we ook even uw aandacht vestigen op de juiste aangifte van vloeibare kunstmeststoffen.

Lees meer

digitaal-kunstmestregister-alle-aangifteplichtige-kunstmeststoffen-moeten-binnen-de-7-dagen-na-levering-geregistreerd-worden-

9 February 2022

Digitaal kunstmestregister: alle aangifteplichtige kunstmeststoffen moeten in 2022 binnen de 2 weken na levering geregistreerd worden

Aangifteplichtige meststoffen die bij u geleverd worden, moet u sinds begin dit jaar binnen de 2 weken na levering registreren. Gedurende 2021 voorzag de overheid nog in een langere termijn van 30 dagen, maar deze overgangsmaatregel is nu herleid tot 2 weken. Vanaf 2023 gaat de definitieve aangiftetermijn van 7 dagen in.

Lees meer

vervaldatum-eerste-generatie-fytolicenties-bereikt-in-november-2021--wat-te-doen-indien-onvoldoende-bijscholingen

22 December 2021

De vervaldatum van de eerste generatie fytolicenties werd bereikt eind november 2021

Eind november van dit jaar (2021) werd voor de eerste generatie toegekende fytolicenties de vervaldatum bereikt. Voor degenen met voldoende bijscholingen was er een verlenging, maar de licenties van mensen met onvoldoende vormingsactiviteiten zijn ondertussen vervallen. Wat dient u te ondernemen in het laatste geval?

Lees meer

agrirecover-inzamelactie-2021-was-een-succes

7 December 2021

AgriRecover inzamelactie 2021 was een succes!

Ook dit jaar was onze AgriRecover inzamelactie een succes! Door lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden en behandelde zaden binnen te brengen, draagt u elk jaar uw steentje bij om te evolueren naar een meer circulaire economie. Bedankt!

Lees meer

ook-dit-jaar-behaalt-cappelle-nv-het-certificaat-autocontrole-g0-38-

30 August 2021

Ook dit jaar behaalt CAPPELLE NV het certificaat autocontrole G0-38

Bedrijven actief in de handel in granen en agro-toelevering moeten zich houden aan allerlei kwaliteitseisen opgesteld op initiatief van verschillende actoren uit de voedselketen. Wie zich vrijwillig laat controleren door een onafhankelijke controle instelling, komt in aanmerking voor het behalen van een certificaat autocontrole G0-38. CAPPELLE NV doorliep ook deze keer met succes de volledige audit G0-38 en behaalde zonder enige opmerking het certificaat. Een mooie erkenning van de inspanningen van ons ganse team en het bewijs dat wij kwaliteit hoog in het vaandel dragen!

Lees meer

verdwijnen-kyleo

11 May 2021

Verdwijnen KYLEO

Opnieuw een product op basis van glyfosaat dat verdwijnt in 2022.

Lees meer