Nieuws

15 September 2020

AgriRecover inzamelactie 2020

Op 6, 12, 13 en 16 november kan u weer bij ons terecht voor de jaarlijkse AgriRecover inzamelactie (lees verder voor de juiste locaties en inzameldagen!).

Lees meer

samen-tegen-covid-19

11 May 2020

SAMEN TEGEN COVID-19

De hele wereld maakt momenteel een ongeziene gezondheidscrisis mee door Covid-19. Dit virus heeft een belangrijke impact op het dagelijkse leven van iedereen, zo ook op onze sector. Maar samen staan we sterk. Wij doen als team ons uiterste best om u ondanks de huidige omstandigheden zo goed mogelijk te blijven bijstaan. Hiervoor hebben wij enkele wijzigingen aangebracht aan onze normale werking.

Lees meer

buxusmot-bestrijden

13 April 2019

Buxusmot bestrijden

De rupsen van de buxusmot worden steeds actiever. Om uw Buxus te redden, is actie vereist.

Lees meer

correcte-inrichting-van-het-spuitlokaal-

30 December 2018

Correcte inrichting van het spuitlokaal

Voor de opslag en bewaring van gewasbeschermingsmiddelen gelden strikte regels, vastgelegd in wetgeving en lastenboeken. Men dient aan deze regels te voldoen om bij controles geen negatieve evaluatie of boetes te krijgen. Hier worden enkele belangrijke aandachtspunten geschetst.

Lees meer

aanmelden-voor-biociden-van-het-gesloten-circuit

30 November 2018

Aanmelden voor biociden van het gesloten circuit

Door een verandering in de Europese wetgeving zullen verschillende biociden (waaronder sommige ratten- en muizenmiddelen) vallen onder het "gesloten circuit". Deze producten kunnen enkel nog worden aangekocht door professionelen na aanmelding op de webapplicatie van de overheid.

Lees meer

verbod-synthetische-herbiciden-voor-amateurgebruikers

26 September 2018

Verbod synthetische herbiciden voor amateurgebruikers

Door nieuwe wetgeving zullen particulieren niet langer synthetische herbiciden kunnen kopen en gebruiken. Voor synthetische totaalherbiciden (zoals bvb Roundup) geldt het verbod op verkoop en gebruik vanaf 6/10/2018. De verkoop van synthetische selectieve herbiciden (zoals bvb Bofix) is verboden vanaf 31/12/2018. Deze laatste categorie zal nog wel mogen worden opgebruikt tot 31/12/2019.

Lees meer

europa-bant-gebruik-van-neonicotinoiden

30 April 2018

Europa bant gebruik van neonicotinoïden

Neonicotinoïden zijn een van de meest gebruikte insecticiden ter wereld. Deze familie insecticiden staat al langer ter discussie omwille van een schadelijk effect op hommels en bijen. Europese lidstaten hebben nu gestemd voor een verbod op het gebruik van sommige neonicotinoïden in het veld.

Lees meer