Deccopyr rookkaarsen tegen vruchtrot bij appel en peer

Sinds enkele jaren is de DECCOPYR pot (10878P/B) op de markt. Dit product van BASF bevat pyrimethanil (Scala, Faban, Pomax, ...) in een unieke formulering als rookkaars. Door deze formulering kan de actieve stof goed aan het fruit geraken bij toepassing in de koelcel. In feite heeft dit product hetzelfde doel als het "dompelen" dat jarenlang met PENBOTEC werd gedaan. In de prakrijk zien we dezelfde resultaten, alleen zonder de ongemakken van het dompelen (arbeidsintensief, dompelmachine, overdracht Mucor in geïnfecteerd water, ..).

De toepassing van het middel gebeurt door ons als fytohandelaar. Dit omdat er verschillende voorwaarden moeten voldaan zijn om toe te passen. Er wordt voor de toepassing gebruik gemaakt van een handige app waar zowel wij als toepasser als u als klant elke stap en handeling op kan volgen. Zo krijgt u bijvoorbeeld bij elke volgende stap in de procedure een melding voor de betreffende actie (bvb: deuren koelcel openen, ...).

Deccopyr is erkend aan 20 g/ton fruit en kan gedoseerd worden met behulp van grote kaarsen van 1kg (50 ton fruit) en kleine kaarsen van 250 gr (12.5 ton fruit).

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van BASF of neem contact op met één van onze teeltadvisuers.

Om gemakkelijk de app te downloaden, kan u de QR code inscannen via de afbeeldingen op deze pagina (opgelet deze is verschillend voor Apple Store en Google Play Store).

(Apple)    (Google)

Veel succes ermee!