Persoonlijke bescherming bij gebruik gewasbeschermingsmiddelen

Werken met gewasbeschermingsmiddelen vereist speciale aandacht van de toepasser. Niet alleen moet er rekening worden gehouden met de juiste dosering, bufferzones, drift, ... Ook persoonlijke veiligheid is een belangrijk punt dat de nodige aandacht verdient.

Om veilig te werken met gewasbeschermingsmiddelen, zijn sommige maatregelen onmisbaar. Zorg dat u volgende zaken steeds ter beschikking hebt op uw bedrijf:

  • Spuitoverall: Deze dient vloeistofdicht te zijn en best ook wasbaar. Cappelle NV heeft vanaf dit jaar een speciale overall, ontwikkeld en aangepast voor het werken met gewasbeschermingsmiddelen, in haar assortiment. Ze voldoet aan alle wettelijke normen en garandeert een optimale bescherming.
  • Handschoenen: Vermindert blootstelling met meer dan 80%. Deze dienen vloeistofdicht en bestand tegen chemicaliën te zijn (vraag naar handschoenen met een specifieke keuring hiervoor). Draag ze steeds in de mouwen van de overall.
  • Laarzen: Deze dienen vloeistofdicht en bestand tegen chemicaliën te zijn. Draag deze steeds onder de overall.
  • Veiligheidsbril en masker: Een vollegelaatsmasker en veiligheidsbril zijn aan te raden. Zeker bij sommige producten, waarbij dit expliciet vermeld staat op het etiket, is het dragen hiervan aan te raden. Het masker moet aangepaste filters hebben.

CAPPELLE NV heeft een aanbod dat aan al deze vereisten voldoet.

Neem zeker contact met ons op in geval van vragen of interesse.

 

BRON: Phytofar